EU ROBOTUL

Finanțator: Techsoup Romania

#meetandcode #codeEU

Conținut:
În cadrul evenimentului, copiii vor invata să programeze roboți folosind blocuri de comenzi și să lucreze cu senzori. Vom face proiecte practice care implică mișcarea roboților și colectarea datelor de la senzori pentru a învăța concepte de bază în programare și tehnologie.

Resurse și metode utilizate:
Vom folosi roboți educaționali programabili și platforme de programare vizuală pentru a învăța să cream algoritmi de programare prin plasarea blocurilor de comenzi. De asemenea, vom utiliza roboți echipați cu senzori pentru a linvata cum să colectam și să utilizeam datele din mediul înconjurător în proiecte.

Obiectivele evenimentului:
Evenimentul are ca obiective să îi învețe pe copii să programeze roboți, și să interacționeze cu senzorii, stimulând totodată gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor printr-o experiență interactivă și colaborativă.

Grup țintă:
Evenimentul se adreseaza elevilor de liceu.
Participantii provin din licee din orasul Tg. Jiu

Gradul lor de familizarizare cu subiectul evenimentului:
Participanții sunt bineveniți indiferent de nivelul lor de cunoștințe în programare; acest eveniment oferă oportunitatea de a învăța de la zero, însă cei cu cunoștințe anterioare în programare vor putea aprofunda și mai mult conceptele prezentate.

Ce face acest eveniment special pentru participanți:
Acest eveniment oferă copiilor o experiență specială în învățarea programării și tehnologiei prin intermediul roboților educaționali și a interacțiunii cu senzorii, dezvoltând abilități importante într-un mod captivant și distractiv.

Facilitatorii evenimentului:
Facilitatorii sunt profesori si trainer cu experienta in domeniul didactic si in domeniul tehnologiei.

Cum se vor conecta participanții la eveniment:
În prima zi, participanții iau parte fizic la eveniment. Aceștia vor lucra cu echipamentele fizice.
În a doua zi, participanții se conectează online folosind platforma ZOOM.

Partenerii implicați în organizarea evenimentului:
LICEUL TEHNOLOGIC NR.2 TG-JIU – asigurare grup tinta si sala desfasurare eveniment si MELTED PROGRAMMING SRL – asigurare roboti folositi in eveniment

Evenimentul este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP. Meet and Code 2023 este coordonat de Haus des Stiftens și rețeaua TechSoup Europe și susține, pentru al 7-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

În România și Republica Moldova, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Asociația Techsoup sprijină organizații nonprofit, profesori, învățători, viitori învățători și tineri să își atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și programele Asociației Techsoup pentru organizații non-profit și pentru profesori pe www.asociatiatechsoup.ro.”